Streekbiertjes en andere lokale producten

Woensdag is mijn vaccinatiecentrumdag, maar dat wisten jullie al. Maar wisten jullie ook dat alle vrijwilligers van ons vaccinatiecentrum gerekruteerd en beheerd worden door Vlotter, een sociale onderneming in de Rupelstreek ? En wisten jullie ook dat Vlotter een eigen streekbiertje heeft ?

Cijfer van de dag: 3,06 km

Vlotter (het bier) is een stevig blond streekbier dat gebrouwen wordt door Brouwerij De Klem uit Niel. En die brouwerij heeft dan weer zijn thuisbasis in Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, je weet wel: die unieke locatie voor innovatieve, onderzoeksgedreven ondernemingen waar ook ons vaccinatiecentrum zijn plekje heeft. Toevallig – of net niet – zitten we op wandelafstand van de brouwerij.

Brouwerij De Klem brouwt een ruim aanbod aan niet-alledaagse, ambachtelijke bieren. Op dit ogenblik bestaat het assortiment uit:

  • Hellegat Blond
  • Hellegat Super Blond
  • Hellegat Tripel
  • Hellegat Bruin
  • Hellegat Super Bruin
  • Rupeliaan
  • Klem Craft Brew … maar da’s er eentje buiten categorie

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

De Rupelstreek is trouwens nog heel wat andere streekbieren rijk en – uiteraard – ken ik dan weer een adresje waar je ook dat lekkers kan vinden.

De bierbox Rupelstreek by RupelDesign is verkrijgbaar bij Urban Jungle Concept Store.

Deze concept store is een gezellige winkel boordevol originele geschenkideeën die je kan vinden in de Heuvelstraat in Hemiksem en die gerund wordt door Kathie.

Ik leerde Kathie kennen als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. Het is een gedreven onderneemster die een broertje dood heeft aan stil zitten. O.m. daarom stak ze tijdens de corona-verplichte sluiting van haar nagelstudio de handen uit de mouwen in het vaccinatiecentrum.

Volg Urban Jungle Concept Store zeker via Facebook.

Heel veel succes bij deze knappe uitdaging Kathie.

Je kan in de Urban Jungle Concept Store o.m. terecht voor kaarsen van het Antwerpse Candles by Bell, de kledinglijn van Kleir. waaronder T-shirts en sweaters met daarop een quote in het Antwerpse dialect, het complete assortiment van Gimber (een heel populair gemberdrankje) of “Festival in a Bottle”, waarmee je je eigen wijn, gin of vodka kunt creëren. In het aanbod zitten verder onder meer plantaardige verzorgingsproducten zoals handgels en zeepjes, handtassen, ludieke muur-/wenskaartenslogans en uiteraard plantjes zoals mini-monstera’s of de Chinese money plant.

Meer info vind je in deze leuke bijdrage in Gazet van Antwerpen.

Vandaag namen we in het vaccinatiecentrum ook afscheid van “mama infopunt”.

Marjan heeft ons opgevangen toen we in maart laatstleden als bluekes toekwamen in het infopunt. Ze maakte ons wegwijs en leerde ons de kneepjes van het vak. We wensen haar heel veel succes bij alles wat ze nog gaat ondernemen. En uiteraard lopen we mekaar nog eens tegen het lijf.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.