Borgersteinpad

Ik stapte vandaag het Borgersteinpad in mijn eigen gemeente. En dat wandelpad bracht me naar het natuurgebied tussen de spoorlijn Mechelen-Antwerpen, de ring rond Mechelen R6 en de Kasteellaan.

Cijfer van de dag: 10,6 km

Op die plek is Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, bezig met het uitvoeren van ecologisch verantwoorde beveiligingswerken voor haar hoogspanningslijnen.

In dit natuurgebied – als het ware in het verlengde van het Esbrouckbos – richt Elia in samenwerking met de Vlaamse Waterweg een duurzame corridor in die zowel de veiligheid van het elektriciteitsnet garandeert alsook de ecologische waarde en de biodiversiteit van deze zone verhoogt.

Het bos ziet er momenteel een beetje kaal uit maar er werden al heel veel jonge boompjes opnieuw aangeplant. En ik stond met grote ogen te kijken naar de plassen in dit bijzonder natte natuurgebied. Hier kan je beter niet verdwalen.

Wist je trouwens dat de gemeente Sint-Katelijne-Waver genomineerd is als wandelgemeente en dat jij ook mee kan stemmen? Kijk snel even hier. En stemmen natuurlijk !!

Ah ja, ik wandelde vandaag een hondje …

Sparki was in zijn nopjes …

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.