Fietspuzzel

Vandaag voerde mijn wandeling mij langs de immense wegenwerken in de Mechelse stationsbuurt. Naast de Tangent, een omleidingsweg voor autoverkeer die Mechelen-Zuid (N1 – Brusselsesteenweg) zal verbinden met de N15 aan het Douaneplein, omvat deze werf ook een nieuwe Spoorbypass, nieuwe infrastructuur voor fietsers en voetgangers en last but not least een nieuw stationsgebouw. Mechelen in Beweging leidt de communicatie rond dit immense project in goede banen.

Cijfer van de dag: 18,10 km

Naast de trein- en autoinfrastructuur, krijgen ook de fietsers en voetgangers een nieuwe verbinding vanaf de fiets-o-strade in Nekkerspoel tot aan de Brusselsesteenweg. Op die manier wordt de fietssnelweg F1 doorgetrokken van Antwerpen, over Mechelen in de richting van Brussel.

Ter hoogte van de kruising Leuvensesteenweg-Tangent komt er een uniek bouwwerk: de Fietspuzzel.

De Fietspuzzel (zie maquette links) zorgt voor een comfortabele en veilige kruising van de Leuvensesteenweg met de Tangent. Dit is voor Vlaanderen een unieke constructie. Dankzij de Fietspuzzel komen er voor voetgangers en fietsers uit de wijk Arsenaal nieuwe rechtstreekse verbindingen met het station en met het Dijlepad.

Mechelen in Beweging maakte een korte impressie bij de opening van een stukje van de Fietspuzzel op 11 mei 2021. Rijden jullie virtueel een stukje mee … ?

Volgens de huidige planning zou de tangent voor het autoverkeer en de bijhorende fietsinfrastructuur moeten afgewerkt zijn tegen eind 2021 / begin 2022. Volg Mechelen in Beweging via Facebook voor up-to-date informatie of bezoek regelmatig hun website voor een overzicht van het totale project.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.