Over ons

Biesjemeuleke, een project van Maurice, zag het levenslicht in mei 2021 en borduurt verder op de filosofie van Wandelgroep Rivierenland.

Een biesjemeuleke is bij het grote publiek beter gekend als een lieveheersbeestje (of – in het Mechels – een livraovebiesje). Het lieveheersbeestje wordt beschouwd als een symbool van geluk en voorspoed.

En dat is wat wij willen zijn: geluksbrengers, magiërs die een glimlach op het gezicht van de mensen toveren.

Biesjemeuleke werd opgestart als een project en kan na evaluatie en in functie van draagkracht en draagvlak opgaan in een feitelijke vereniging of een vzw, dat zal de toekomst uitwijzen … want groot geluk, begint klein.

Het wandelproject “1000 km stappen” loopt van 1 juni tot en met 30 september 2021. De opbrengst van dit wandelproject, die we via sponsoring bij mekaar willen brengen, zal integraal aangewend worden voor het praktisch, financieel en logistiek ondersteunen van het animatieteam van woonzorgcentrum De Linde in Mechelen zodat zij hun schitterende werk zonder extra kopzorgen kunnen verderzetten.

In normale omstandigheden kan het animatieteam rekenen op de opbrengsten van de cafetaria maar we weten allemaal dat de periode maart 2020 – april 2021 geen normale periode was en dat deze inkomsten weggevallen zijn.

Net zoals een taartenslag eerder dit jaar, wil Biesjemeuleke met de opbrengst van dit wandelproject het animatieteam opnieuw wat meer armslag geven.

In deze opstartfase beperken we ons doelbewust tot één welomschreven project. Maar we durven dromen … wie weet wat er op langere termijn nog allemaal mogelijk is …

Wil je graag op de hoogte blijven ? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.