Tivolipark

Het Tivolipark aan de Mechelse Antwerpsesteenweg is een van de klassiekers tijdens mijn wandelingen. De voorbije jaren werd het park flink onder handen genomen.

Cijfer van de dag: 9,6 km

In maart van dit jaar opende in het park een gloednieuwe hondenweide. De weide is groter dan de vorige en er zijn ook enkele spelelementen. Om te vermijden dat honden kunnen ontsnappen, werd de omheining verhoogd. Gazet van Antwerpen schreef een leuk verslag.

Deze nieuwe hondenweide ligt in de onmiddellijke buurt van het eveneens spiksplinternieuwe stiltebos. Allez, zo spiksplinternieuw is dit bos niet meer … het bestaat al een jaar … en voorlopig is de naam “bos” toch nog een beetje overroepen. De opening van het stiltebos inspireerde VRT tot dit verslag.

In de dreef langs het stiltebos ben je alleen te voet welkom. De oudere man die met zijn fiets voorbij sjeesde en ons bijna uit onze schoenen reed, had het wellicht niet zo met regeltjes. “Ja, ja, ik weet het wel, maar ja …”, was zijn enige bijdrage aan het debat.

Ons oog viel ook op enkele bordjes die twee dementievriendelijke wandelingen promoten.

Je kan een wandeling van 1 km of van 1,6 km maken. De wandelingen nemen je mee doorheen het park en langs de dieren van de kinderboerderij. De vragen in de wandelbrochure zetten je zintuigen helemaal op scherp. Ga zeker ook eens langs bij het t’ASS voor wat lekkers. De pannenkoeken zijn een aanrader.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.