Spoorzoekerspad

Vandaag gingen we op avonturentocht. Sparki zette zijn beste speurneus op en we gingen op ontdekking langs het Spoorzoekerspad in my hometown Sint-Katelijne-Waver. Snuffelen jullie even mee ?

Cijfer van de dag: 7,04 km

Het Spoorzoekerspad, een initiatief van ons gemeentebestuur, neemt je vanuit ’t Grom, het museum van de groente­streek, mee op een tocht van 6 km. 

Op deze wandeling kan je niet naast de treinsporen kijken. Misschien ontdek je ook de sporen uit het verleden aan Kasteeldomein Zorgvliet … of zie jij sporen die dieren achterlieten in natuurgebied Kauwendaal … En wie weet ontdek je met een beet­je verbeelding iets uit het militair verleden van het Esbroeckbos.

Als local, die quasi op het traject woont, ga je natuurlijk niet eerst naar de Midzeelhoeve om je wandeling te starten. Je bent een beetje eigenwijs en pikt ze ergens onderweg op.

Toch is het verhaal van de Midzeelhoeve en ’t Grom het vertellen meer dan waard. Leg een knoop in jullie zakdoek en trek binnenkort eens aan mijn oren …

Het verhaal van de treinsporen heb ik jullie al eens verteld …

Oei, ook het verhaal van Kasteeldomein Zorgvliet konden jullie al eens lezen …

En dat brengt ons dan in het natuurgebied Kauwendaal.

Natuurgebied Kauwendaal ligt op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver en wordt doorsneden door de R6 en de spoorlijn Mechelen-Antwerpen.

De Vrouwvliet en de Otterbeek banen zich al eeuwenlang een weg door dit cultuurlandschap van oud bos, grasland, voormalig productiebos, verlaten spoorwegbermen, ingedijkte beemden en een voormalig militair domein.

Wil je zelf dit natuurgebied komen ontdekken, dan is een bezoek aan de website van Natuurpunt een goeie start.

En wie Kauwendaal zegt die kan natuurlijk niet rond het kasteeldomein Kauwendaal.

Het verbaast me telkens opnieuw hoeveel kastelen en kasteeldomeinen er zich in de directe buurt van mijn woonplaats bevinden.

Ook over die kastelen wil ik binnenkort graag nog iets meer vertellen … de wandeluitdaging is immers nog niet halverwege.

Wie wil er eigenlijk nog op vakantie naar een buitenlandse rode zone als je zoveel moois op wandelafstand binnen handbereik hebt.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.