Flanders 2021

Dit weekend trekt het internationale wielercircus van Antwerpen naar Leuven en uiteraard mag wielerstad Mechelen niet op dat traject ontbreken. Wanneer dit wereldkampioenschap wielrennen op een boogscheut van je deur passeert dan kan je natuurlijk niet anders dan even gaan kijken.

Cijfer van de dag: 10,81 km

Uiteraard combineerde ik een bezoekje aan UCI WK Wielrennen 2021 met een wandeltraject waardoor ik het nuttige aan het aangename kon paren.

Hierbij passeerde ik aan brandweerpost Nekker van de Hulpverleningszone Rivierenland. Volgens mij waren de spuitgasten bezig een geheime boodschap te leggen met hun brandweerslangen.

Wellicht hoopten ze zo de camera van de helikopter te lokken. Maar ze hadden ook een plan B: hun hoogtewerker stond ook al klaar.

Wat me opviel: in de karavaan reden minstens evenveel motoren en personenwagens mee als renners.

Dit vriendelijke zwaantje wilde wel eventjes poseren voor mijn lens.

Na de voorpijl en heel wat seingevers op motor en officiële UCI-wagens kwamen de renners aan bod. Deze groep passeerde als eerste en had toch wel een mooie voorsprong.

Ik ben niet echt een wielerfan maar ik had wel links en rechts opgepikt dat Wout Van Aert de superfavoriet was … vraag me echter niet hoe hij er uit ziet.

Ik heb dus geen enkel idee wie deze vluchters waren.

Het peloton passeerde in een langgerekt lint. Dit was wellicht het gevolg van de passage door de smalle straatjes van de Mechelse binnenstad. Het voordeel hiervan was dat het peloton niet in één snelle zoef voorbij kwam gevlogen maar dat je quasi elke renner goed kon zien. Toch was het op enkele minuutjes allemaal voorbij.

Op de plaats waar ik stond, kon je – ondanks de nabijheid van enkele grote parkings – evenmin spreken van een grote publieksbelangstelling. Wellicht was er in het Mechelse stadscentrum wel wat meer volk op de been.

Met deze wandeling sloot ik de laatste volledige week van de wandelchallenge af.

De maand september loopt op zijn laatste benen, de wandelchallenge nadert dus ook zijn einde.

Ik heb nog vier dagen en dertien kilometer voor de boeg.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.