Een zilveren jubileum

Vandaag was de uitvalsbasis voor mijn ochtendwandeling het Mechelse woonzorgcentrum Residentie De Linde. En daar was een bijzonder goede reden voor.

Cijfer van de dag: 11,82 km (maar ook een beetje “25”)

Op 1 juli 2021 viert Vulpia, het moederhuis van De Linde, immers zijn 25-jarig bestaan en dat is een hele goeie reden voor een feestje.

Alle bewoners en medewerkers van alle Vulpia-huizen worden betrokken bij deze feestelijkheden. En dat betekende alle hens aan dek voor o.m. het animatieteam en de kok van dienst.

Foto: Natuurpunt

Wisten jullie trouwens dat er achter de naam Vulpia een verhaal schuilt ?
Luc Van Moerzeke (CEO van Vulpia) vertelt: “In 2000, tijdens een reis naar Roemenië en Moldavië, werd de naam ‘Vulpia’ geboren. De naam verwijst naar een ontmoeting met een familie in een klein, arm dorp. De dochter was de verzorgster van het gezin en ze werd door haar vader liefkozend ‘mia vulpia’ genoemd. Toen ik een BBC-programma over vossen zag, leerde ik hoe vossen nauwgezet zorgen voor hun roedel. Die twee verhalen komen perfect samen in de missie van Vulpia.” (Bron: website van Vulpia)

Fijne 25ste verjaardag voor iedereen die op een of andere manier bij Vulpia betrokken is.

Ik ben ervan overtuigd dat het een dijk van een feestje is geworden. Er was zelfs even filevorming op de toegangsweg.

Wellicht kunnen jullie straks terecht op de Facebookpagina van De Linde en van Vulpia voor een uitgebreid (foto)verslag.

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.