Een symbolisch duwtje in de rug

Gisteren rondde ik de symbolische kaap van 100 kilometer. Vandaag werd deze prestatie beloond met een kadootje, een bijzonder mooi en symbolisch belangrijk duwtje in de rug.

Cijfer van de dag: 4,27 km.

Na 8 dagen stappen staat de teller op 106 km.

Mijn kado is een bijzonder mooie en erg gedetailleerde cartoon van de getalenteerde D’Auwe. Neem aub even de tijd om alle details goed te bekijken, het is erg knap gedaan.

D’Auwe is het pseudoniem van Dirk Van der Auwera.

Naast cartoonist, striptekenaar en karikaturist is Dirk ook een oud-collega die werkzaam is in de politiezone Lier.

Met rooie oortjes kijk ik steeds naar zijn grote talent en de schijnbare eenvoud waarmee hij grootse dingen uit zijn pen kan toveren.

Hij werkte aan verschillende humoristische stripboeken ter promotie van steden. Voor de gemeente Lier maakte hij ‘Lier in de ban van Kofi Annan’ en ‘Sergio Salmone’ met Johan van Rooy en ‘Het geheim van de Donkkoers’. Vervolgens maakte hij een stripreeks voor Knokke-Heist, genaamd ‘Knokke-Heist Verstript’, evenals ‘De Ziekenhuisavonturen van Piep’ voor het Knokke ziekenhuis AZ Gezondheidszorg Oostkust.

D’Auwe heeft bijgedragen aan de Minerva-collectie van ’t Mannekesblad en maakte voor De Boemerang een serie grappen over agenten, genaamd ‘Politie’. In 2011 verscheen een Franse editie bij Joker Editions. In 2011 bracht hij een grafische hommage aan Pom in het collectieve tribute-album ‘Op Het Spoor van Pom’ (2011).

Bron: Lambiek Comiclopedia

Dirk heeft jammer genoeg nog geen website. Maar wie weet, binnenkort lukt hem ook dat.

Last but not least vermeld ik nog graag dat Dirk ook de man is die mij bij mijn pensionering, ondertussen zes jaar geleden, verraste met een andermaal schitterende en erg typerende cartoon.

Deze cartoon liet ik afwerken op canvas. Hij hangt nog steeds op een prominente plaats in mijn woonkamer.

Hele dikke merci Dirk !

About the author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.